Meer Nederlanders vieren vakantie in eigen land

Meer Nederlanders vieren vakantie in eigen land

Nu alleen nog hopen op een mooie zomer (archieffoto) © ANP
Het vakantiegeld is binnen en we kunnen ons verheugen op de vakantie die komt. Opvallend is dat dit jaar meer Nederlanders in eigen land blijven. Dat komt vooral door terreuraanslagen en de toestroom van vluchtelingen.

Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC-Nipo) deed onderzoek naar de vakantieplannen van Nederlanders. Zo’n driekwart van de vakantiegangers kiest voor een buitenlandse bestemming, maar het aantal vakanties in eigen land is wel gestegen.

In eigen land
Ongeveer 7,6 miljoen Nederlanders kiezen dit jaar voor een buitenlandse bestemming, terwijl 2,6 miljoen mensen in Nederland blijven. Zo’n 100.000 mensen extra kiezen dit jaar voor een Nederlandse vakantie.

1,1 miljoen mensen gaan naar een Nederlandse camping.
Ongeveer 900.000 mensen verblijven in een bungalow.
Qua buitenlandse bestemmingen zijn Frankrijk en Spanje nog steeds het populairst en ook Duitsland doet het goed.

Aanslagen en vluchtelingen
Turkije en Griekenland raken 39 procent en 29 procent van de reizigers kwijt. Turkije is de afgelopen maanden getroffen door aanslagen en reizigers mijden Griekenland voor een groot deel vanwege de toestroom van vluchtelingen.

Wachten op last-minute

Volgens het NBTC hebben reizigers ‘het gevoel dat het onrustig is in de wereld’. “Ruim de helft van de Nederlanders houdt rekening met veiligheid op de bestemming.”

Een derde van de reizigers heeft nog geen plannen. Die kunnen dus nog overal naartoe. Volgens het NBTC houd die groep rekening met het weer en eventuele last-minute aanbiedingen. “Als er een goede aanbieding voor Turkije langskomt, kan de daling voor dat land uiteindelijk ook meevallen.”

Meer op rtlnieuws.nl:

http://www.rtlnieuws.nl/geld-en-werk/meer-nederlanders-vieren-vakantie-eigen-land

 

Gerelateerde Berichten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *